Apple produceert iPhones met minder CO2-uitstoot

21-09-2015 10:14 | Door: Fitria Jelyta

Apple heeft het productieproces van de iPhone 6 en 6S duurzamer gemaakt. De technologiegigant gebruikt onder meer zon- en windenergie in de productiefaciliteiten.

Volgens de berekeningen van Apple is de CO2-uitstoot bij de productie van iPhone-omhulsels met 50 procent gedaald, ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aluminium dat Apple verwerkt in de smartphone is geproduceerd met waterkracht. 

De CO2-uitstoot in de totale productie van de iPhone 6 en 6S is met 16 procent gereduceerd. Een jaar eerder verlaagde Apple de CO2-uitstoot ook al met 14 procent.

Het bedrijf zegt enkel hernieuwbare energie te gebruiken in alle data centra, kantoren en winkels in Amerika. Wereldwijd gebruikt 13 procent van de Apple-faciliteiten nog fossiele brandstoffen. Het bedrijf zegt ook zijn leveranciers te stimuleren bij het verbeteren van de duurzaamheidsprestaties.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gadgets.ndtv, Commercialappeal | Foto: Lim Ashley, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT