105 megawatt zonnestroom voor grootste datacenterbeheerder

Equinix

25-09-2015 09:49 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse techbedrijf Equinix heeft een contract gesloten met SunEdison voor de levering van duurzame zonne-energie aan al zijn rekencentra in Californië.

Het Amerikaanse SunEdison, ontwikkelaar van grote duurzame energieprojecten, levert Equinix genoeg hernieuwbare elektriciteit om alle elf datacenters van het bedrijf in Californië CO2-neutraal te maken. De power purchase agreement (PPA) tussen de beide partijen heeft een looptijd van 5 jaar.

"Of je nu wel of niet gelooft in klimaatverandering, een schone bedrijfsvoering is het streven meer dan waard", zegt David Rinard, directeur sustainability and procurement bij Equinix, tegen GreentechMedia.Volgens Rinard zijn hernieuwbare energiebronnen niet duurder dan fossiele alternatieven en trekt Equinix met deze stap gemotiveerder personeel en aantrekkelijke nieuwe klanten aan.

De nieuwe zonnecentrale in Californië krijgt in totaal een vermogen van 150 megawatt. Equinix zal jaarlijks 300 megawattuur elektriciteit afnemen. SunEdison verwacht het park halverwege 2016 in bedrijf te nemen.

Equinix

Het Amerikaanse Equinix levert ICT-infrastructuur voor financiële markten, videostreamingsites en clouddiensten. Het bedrijf werkt ook voor de Nederlandse overheid. Verspreid over 33 markten heeft het bedrijf in totaal 105 datacenters in beheer. Daarmee is het bedrijf volgens GreentechMedia wereldwijd de grootste speler in deze markt.

Voor de deal haalde Equinix al een derde van zijn energie uit duurzame bronnen. Nu is de ektriciteitsinkoop van de datacenterbeheerder voor 43 procent groen. Uiteindelijk wil Equinix uitsluitend duurzame stroom inkopen voor al zijn activiteiten. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Equinix, GreentechMedia | Foto: Equinix

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT