Google bijt zich vast in concept van circulaire economie

01-10-2015 12:08 | Door: Dimitri Reijerman

Google wil de processen voor het verminderen van zijn afvalstromen verder verbeteren. De internetreus treedt daarom toe tot de Ellen MacArthur Foundation, een organisatie die de circulaire economie wil aanjagen.

Volgens Google moeten bedrijven het goede voorbeeld geven in het streven naar een duurzame wereld en economie, ook voor hun eigen bestwil. De multinational zegt zelf al stappen te hebben gezet door flink te investeren in groene energie en zijn streven om op termijn uit te groeien tot een klimaatneutrale onderneming.

Toch zegt Google dat deze beleidsvoornemens onvoldoende zijn. Het Amerikaanse bedrijf wil verdere stappen zetten en wil daarom het model van de circulaire economie in zijn bedrijfsvoering opnemen. Google is daarom toegetreden tot de Ellen MacArthur Foundation, een non-profit-organisatie waarin onder andere Cisco, Kingfisher, Philips, Renault and Unilever zetelen.

Samen met deze partnerbedrijven zegt Google zijn eigen circulaire initiatieven naar een hoger plan te gaan tillen, maar het bedrijf geeft nog niet aan hoe dat moet gebeuren. Wel zegt Google toe de komende maanden concretere plannen te ontvouwen.

Duurzame projecten

Google noemt al wel een aantal initiatieven die momenteel de afvalstroom van het bedrijf beperken. Zo wordt de Google Campus deels verwarmd en van elektriciteit voorzien door middel van methaangas afkomstig van een naburige vuilnisbelt. Verder worden verouderde servers hergebruikt en is er software ontwikkeld om voedselverspilling in de kantines tegen te gaan. Daarnaast zet Google afvalwater in om een datacenter in Atlanta te koelen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Google | Foto: Shawn Collins via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT