Fairphone 2 kan in productie na binnenhalen financiering

Fairphone 2

02-10-2015 10:28 | Door: Dimitri Reijerman

De Nederlandse firma Fairphone kan aan de productie van zijn tweede duurzame toestel beginnen. Er is via crowdfunding € 9 mln opgehaald om de eerste productieronde te kunnen financieren.

In totaal hebben 17.418 personen een bestelling geplaatst in de voorverkoop, een fase die twee maanden duurde. Deelnemers betaalden gemiddeld € 525 voor de duurzame smartphone.

Fairphone denkt dat de Fairphone 2 in november op de markt zal komen. Het bedrijf streeft er naar om 140.000 toestellen te verkopen om zo uit de kosten te komen en een nieuw model te kunnen ontwikkelen.

Modulair ontwerp

Het Nederlandse bedrijf besloot na zijn eerste Fairphone uit 2013 een tweede duurzame telefoon uit te brengen. De Fairphone 2 krijgt een deels modulair ontwerp. Zo kan de cameramodule vervangen woren en is ook het scherm vrij eenvoudig te vervangen.

De Android-telefoon is geschikt voor 4G-netwerken en voorzien van een camera met 8 megapixels. Fairphone heeft laten weten dat het zijn versie van Android 5.1 zal vrijgeven. KPN gaat het toestel verkopen.

De smartphone wordt door Qualcomm gebouwd. Het Nederlandse bedrijf heeft toegezegd om voor de Chinese werknemers van Qualcomm een welzijnsfonds op te richten. Ook wordt in Ghana een project ondersteund voor het recyclen van elektronisch afval.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Fairphone | Foto: Fairphone

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT