Samsung verwerpt beschuldigingen over sjoemelsoftware

02-10-2015 16:58 | Door: Dimitri Reijerman

Samsung Nederland verwerpt beschuldigingen dat sommige televisies van het bedrijf via de motion lighting-feature betere energieprestaties tijdens lab-tests leveren dan in de praktijk.

Samsung Nederland laat in een reactie weten dat de motion lighting-features niet enkel geactiveerd wordt tijdens conformiteitstesten: de functie zou standaard altijd ingeschakeld staan. Ook blijft de functie volgens de fabrikant geactiveerd als de consument de 'standard viewing'-modus inschakelt.

Volgens Samsung is de motion lighting instelling juist een onderdeel van een aantal functies om de milieu-impact van zijn televisies te verminderen. Het bedrijf zegt juist 'enorm trots' te zijn op deze technologieën.

Motion lighting

De Britse krant The Guardian meldde donderdag dat bepaalde Samsung-televisies mogelijk gebruikmaken van sjoemelsoftware

De software kan volgens het onafhankelijke testinstituut ComplianTV detecteren als de televisie onder lab-omstandigheden wordt getest en via de motion lighting-feature tijdelijk het stroomverbruik van de tv reduceren. Zo komt het stroomverbruik in de praktijk lager uit dan in de praktijk.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Samsung

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT