Maker van modulaire smartwatch haalt snel geld op

14-10-2015 13:18 | Door: Dimitri Reijerman

Blocks Wearables haalt op Kickstarter voor de ontwikkeling van zijn modulaire smartwatch Blocks in nog geen dag tijd meer dan een half miljoen dollar op.

Het slimme horloge bestaat uit de 'core', ofwel het klokje zelf, en diverse modules die als schakels aan elkaar geklikt worden en zo het horlogebandje vormen. Elke module, ofwel 'block', heeft een specifieke functie. Zo zijn er gps-modules, extra accu's en simkaart-modules. De core bevat de essentiële onderdelen, zoals een accu, wifi en bluetooth voor communicatie, en een touchscreen.

Blocks smartwatch

Door modulaire blocks te gebruiken krijgt de horlogedrager meer keuzevrijheid: hij bepaalt zelf welke sensoren wel of niet deel uit maken van zijn smartwatch. Bovendien zijn upgrades mogelijk zonder het gehele horloge te vervangen. Omdat Block een open platform is, kunnen ook andere fabrikanten modules en software ontwikkelen. Dit vergroot de levensvatbaarheid van het smartwatch-platform, mede doordat er een Block Store komt waarin blocks te koop zijn.

Kickstarter-doel gepasseerd

De makers plaatsten hun creatie woensdag op Kickstarter in de hoop $ 250.000 op te halen. Binnen een uur was dit doel behaald. Op moment van schrijven staat de teller op meer dan een half miljoen dollar. Het slimme horloge moet medio 2016 op de markt komen. De adviesprijs zal rond de € 200 liggen.

Modulaire concepten in hardware winnen aan populariteit. Onder andere Google werkt aan een modulaire smartphone, terwijl ook de aankomende Fairphone 2 deels modulaire eigenschappen heeft. Computerfabrikant Acer komt met een compacte mini-pc die uit opstapelbare modules bestaat.

Blocks smartwatch

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Blocks Wearables | Foto: Blocks Wearables

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT