Belgische start-up voorkomt crashende drones

Airobot

16-10-2015 10:28 | Door: Dimitri Reijerman

De Belgische start-up Airobot ontwikkelt technologie die voorkomt dat drones crashen. Daarbij krijgt de drone sensoren die lijken op parkeersensoren. De technologie is interessant voor dure professionele drones.

Airobot wil het van dichtbij inspecteren van bijvoorbeeld torens of het vliegen in kleine ruimtes met een drone gemakkelijker maken. Dergelijke operaties leveren regelmatig kostbare crashes op, omdat de besturing in de omgeving complex is of omdat de vlieger niet goed oplet.

Met sensoren is de afstand tussen een drone en een object beter in te schatten, met name op grote hoogtes. Airobot ontwikkelde een afstandsmodule die gebruikmaakt van dezelfde technologie als een parkeersensor. Deze hangt aan een bestaande drone.

Eerste klanten

Veel details over de gepatenteerde technologie wil het bedrijfje nog niet geven. Wel is de module al verkocht aan Belgische en Nederlandse partijen die drone-inspecties uitvoeren of luchtbeelden maken.

Bij de verdere ontwikkeling van de 'crash-mijdende' sensor krijgt de start-up ondersteuning van het Europees Ruimtevaartagentschap ESA via het ESA BIC Flanders-programma. Ook het digitale onderzoekscentrum iMinds en het Vlaams Acceleratie Platform helpen Airobot.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Airobot | Foto: Airobot

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT