Crowdfunding gaat verdere uitrol lora-netwerk financieren

22-10-2015 07:54 | Door: Dimitri Reijerman

De start-up The Things Network start een crowdfundingactie op Kickstarter. Met het geld wil de onderneming hardware verkopen om in andere landen lora-netwerken uit te rollen.

Een lora-netwerk verstuurt draadloos data met lage snelheden over langere afstanden. Deze licentievrije zendtechniek vergt weinig energie en is daarmee zeer geschikt voor internet-of-things-toepassingen. Zo kunnen bijvoorbeeld sensoren in zonnepanelen informatie doorspelen over het rendement of gestolen fietsen zijn te traceren.

De Nederlandse start-up The Things Network bracht afgelopen zomer met vrij weinig moeite en de hulp van vrijwilligers een lora-netwerk in Amsterdam in de lucht. Het project trok internationaal aandacht en vanuit andere steden kwam de roep om ook daar lora-netwerken op te zetten.

Om het Amsterdamse lora-netwerk te realiseren, ontwikkelde The Things Network eigen netwerkapparatuur. Deze hardware kost slechts 20 procent van de prijzen van commercieel verkrijgbare lora-producten, zo stellen de makers.

Internationale plannen

Met behulp van Kickstarter willen de bedenkers de hardware nu ook op internationale schaal aanbieden. Een lora-zendmastje kost € 200 en kan afstanden tot 5 kilometer overbruggen. Een node kost afhankelijk van de uitvoering € 50 tot € 60.

Dit apparaatje kan data naar de zendmast heen en weer sturen en beschikt over meerdere sensoren. Om de internationale ambities van The Things Network te realiseren is € 150.000 nodig.

The Things Network is niet de enige met een lora-netwerk in Nederland. Ook KPN werkt aan een uitrol. Volgend jaar wil KPN landelijke dekking bieden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Kickstarter | Foto: The Things Network

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT