Apple installeert 200 megawatt aan zonneparken in China

22-10-2015 14:02 | Door: Dimitri Reijerman

Apple steekt geld in de bouw van een Chinees zonnepark met een capaciteit van 200 megawatt. Het elektronicabedrijf wil daarmee zijn CO2-voetafdruk verder verlagen.

Tot nu toe installeerde Apple in China zonneparken die goed waren voor in totaal 40 megawatt. De opbrengst hiervan is volgens het Amerikaanse concern voldoende om zijn Chinese kantoren en winkels van groene stroom te voorzien. In een volgende stap kondigt Apple aan dat het zonneparken wil bouwen van 200 megawatt. Deze komen in het noorden, oosten en zuiden van het land te liggen.

De zonneparken leveren volgens Apple voldoende stroom op om 265.000 Chinese huishoudens van stroom te voorzien. De zonnestroom moet helpen om de gebruikte energie in zijn productieketen te compenseren, stelt Apple.

Het elektronicaconcern wil nauwer samenwerken met de bedrijven die het inhuurt om producten als de iPhone en iPad te bouwen. Samen met zijn toeleveranciers streeft Apple er naar de komende jaren 2 gigawatt aan duurzame energieprojecten te realiseren.

Foxconn bouwt zonnepark van 400 megawatt

Een van de grootste partners van Apple is Foxconn. Deze original equipment manufacturer legt in de Henan-provincie een zonnepark aan van 400 megawatt. Het park moet in 2018 klaar zijn. Uiteindelijk zegt Foxconn dat het net zoveel groene energie wil genereren als dat het verstookt in zijn fabrieken in Zhengzhou.

'Lange weg te gaan'

Apple erkende in zijn duurzaamheidsverslag over 2014 dat dat zijn totale CO2-uitstoot vorig jaar was gestegen als gevolg van een groeiende productie. Het bedrijf zegt daarom de nadruk te leggen op het reduceren van CO2-emissies bij toeleveranciers. Ook erkent Apple dat er nog een lange weg is te gaan om de milieu-impact van zijn toeleveringsketen omlaag te brengen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Apple | Foto: via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT