MKB automatiseert met 1.000 tweedehands robots

26-10-2015 07:19 | Door: Thijs ten Brinck

Het Zwitserse technologieconcern ABB biedt ook kleinere bedrijven de voordelen van procesautomatisering. Refurbished robots versnellen de productie met volledige garantie.

In een onderhoudscentrum in Tsjechië brengt ABB robots, die klanten hebben ingeleverd, terug tot nieuwstaat. ABB biedt de hernieuwde robots, voorzien van actuele software, aan kleine en middelgrote bedrijven die zich geen nieuwe robottechnologie kunnen veroorloven.

“Tijdens het refurbishmentproces worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt”, zegt Tijn van Pelt, sales engineer bij ABB Robotics, tegen MetaalNieuws. “De voorwaarde die ABB aan dit proces stelt, is dat de robot er als nieuw uitkomt.”

Veilig en up-to-date

Na het opwaarderen van de gebruikte robots test ABB de systemen 24 uur zelf en inspecteert het bedrijf de robots op 152 aspecten. Ook past het concern de laatste veiligheidssystemen toe. Optioneel zijn de robots ook van nieuwe communicatiesystemen te voorzien.

“We certificeren de robots volgens de meest recente specificaties en veiligheidstandaarden en met de volledige ABB-garantie”, zegt Van Pelt. “We hebben veel refurbished robots op voorraad staan, zodat ze ook op korte termijn leverbaar zijn.”

Sinds de opening van het refurbishmentcentrum in 2007 hebben meer dan duizend ABB-robots een nieuwe eigenaar gevonden. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: MetaalNieuws

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie