Frankrijk bouwt grote fabriek voor 8 megawatt-windmolens

le havre

28-10-2015 15:46 | Door: Thijs ten Brinck

Windturbinebouwer Adwen bouwt in Franse Le Havre een fabriek waar het zijn nieuwe offshore-windturbines gaat bouwen. De windmolens zijn al besteld voor 1,5 gigawatt aan Franse windparken op zee.

Adwen is een joint venture van de Spaanse windmolenfabrikant Gamesa en het Franse energiebedrijf Areva. De windturbinebouwer maakt nu al 5 megawatt-modellen en is aan het testen met een 8 megawatt sterke windmolen.

In Le Havre bouwt het bedrijf een fabriek om dit grotere model op grootschalig te produceren.

Verplichtingen op zee

De verplichtingen die Areva eerder is aangegaan om offshore-windparken te ontwikkelen, zijn overgedragen aan Adwen. In 2020 en 2021 installeert de joint venture drie windparken voor de Franse kust.

Alleen al voor deze projecten moet de nieuwe fabriek 1.500 megawatt aan windmolens bouwen.

le havre

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Adwen, Windpower Monthly | Foto: Adwen (bottom), Robert Linsdell, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie