LG Chem werft 150 man extra voor 'Hollandse' accufabriek

opel ampera

30-10-2015 14:44 | Door: Thijs ten Brinck

Het Koreaanse technologiebedrijf LG Chem, onderdeel van LG, breidt de productiecapaciteit in zijn accufabrieken uit en bouwt nieuwe locaties om aan de groeiende vraag te voldoen.

Accuproducent LG Chem investeerde $ 303 mln in de Amerikaanse fabriek.

Het aantal krachten dat werkzaam is in de Amerikaanse LG Chem fabriek in Holland, Michigan is de afgelopen tijd verdubbeld tot driehonderd. 

LG Chem produceert de accucellen onder meer voor autofabrikant General Motors (GM). GM past de accu’s toe in zijn hybride model Volt en in de Opel Ampera.

Verder werkt de autobouwer aan de volledig elektrische Bolt, waar ook een Opel-variant van op de markt komt.

Gigafactory Tesla

Eerder deze maand kondigde LG Chem aan ook in Europa, vermoedelijk in Polen, een fabriek voor accu’s te willen bouwen. In 2016 verwacht het Koreaanse bedrijf zijn productiecapaciteit wereldwijd tot 1,5 gigawattuur aan accuopslag per jaar te verhogen.

Dat productievolume valt in het niet bij de plannen van Tesla met de gigafabriek. Die krijgt een jaarcapaciteit van liefst 35 gigawattuur maar komt pas in 2020 in bedrijf.

“Wat betreft de lithium-ionproductie in Noord-Amerika gaat het niet om wat er in de toekomst allemaal kan maar om wat er vandaag al gebeurt”, zegt Nick Kassanos, president van LG Chem Michigan. “Betaalbare elektrische auto’s met een hoge kwaliteit zijn vandaag mogelijk en wij zijn zeer enthousiast daar aan bij te dragen.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Elektrek, LG Chem | Foto: Autoviva, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie