Grootste grafeenproducent verdriedubbelt productie

fiets

05-11-2015 10:10 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse bedrijf Angstron Materials, naar eigen zeggen ’s werelds belangrijkste leverancier van het nieuwe materiaal grafeen, voert zijn productiecapaciteit sterk op.

Het tweedimensionale ‘wondermateriaal’ grafeen is toepasbaar in zonnepanelen, accu’s, duurzame drinkwaterzuivering, lichtgewicht fietsbanden en het verduurzamen van elektronica. Het aantal innovatieve concepten dat gebruik maakt van grafeen groeit echter veel sneller dan het aantal fabrieken dat het materiaal daadwerkelijk maakt.

“De moeizame productie van grafeen heeft de groei en de implementatie van het materiaal geremd”, zegt Bor Jang, CEO van Angstrom Materials. “Daarom schroeven we de huidige productie van 300 ton grafeen per jaar op naar jaarlijks 1.000 ton in 2016.”

Licenties en lagere kosten

Met het verhogen van de productiecapaciteit dalen volgens Jang de grafeenkosten voor de eindverbruikers. Daarmee kunnen ook minder hoogwaardige toepassingen straks gebruik maken van de uitstekende warmte- en stroomgeleiding en de robuustheid van grafeen.

Naast het opschroeven van zijn eigen productiecapaciteit stelt Angstron Materials zijn innovatieve maakprocessen ook beschikbaar voor andere of nieuwe grafeenproducenten.

“De markten en toepassingen voor grafeen zijn te groot en te verschillend om door één bedrijf te bedienen”, zegt Jang. “Door onze intellectuele eigendommen in licentie beschikbaar te stellen, versnellen we de commercialisatie van de grafeenindustrie.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Angstrom Materials | foto: Glory Cycles, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie