Taiwanezen bestellen extra zonnepanelenmachines uit Epe

taiwan

12-11-2015 12:13 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse machinebouwer Tempress verkoopt opnieuw twee diffusiesystemen voor de productie van zonnepanelen aan Taiwanese producenten.

De Taiwanese zonnepanelenmakers, die niet met naam genoemd zijn, hebben bij Tempress een machine besteld die de stof borium toevoegt aan halffabricaten voor zonnecellen.

Het borium verandert de eigenschappen van de halfgeleider silicium, waardoor de zonnecellen energie uit invallend zonlicht efficiënt omzetten in duurzame elektriciteit.

Hoogrendement-zonnepanelen

Aan een van de Taiwanese klanten verkocht Tempress eerder al een vergelijkbare machine met een jaarcapaciteit van 400 megawatt. Wat de capaciteit van de nieuwe orders is, is niet bekend gemaakt.

Eerder dit jaar verkocht Tempress machines met een totale capaciteit van 800 megawatt aan een Chinese zonnepanelenfabrikant. Deze machine is inmiddels bij de klant geïnstalleerd, meldt Tempress.

Tempress, gevestigd in het Gelderse Vaassen (gemeente Epe), is onderdeel van het Amerikaanse concern Amtech. Amtech is leverancier van machines voor de zonnepanelen- en chipindustrie. Tempress ontwikkelde zijn technologie voor de productie van zonnepanelen met een hoge efficiëntie onder meer samen met Energieonderzoek Centrum Nederland

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Tempress | Foto: Tempres (side), Chris (header), via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie