72% van bedrijven communiceert niet over MVO

72% van bedrijven communiceert niet over MVO

25-03-2013 14:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door gebrek aan media-aandacht communiceren veel bedrijven niet over duurzaam ondernemen. Slechts een klein deel ziet het belang hiervan in.

Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van PR-bureau Grayling bij meer dan 1300 communicatie-verantwoordelijken. Van de bedrijven met een strategie rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) integreert 28 procent de activiteiten in zijn communicatiebeleid. Daarnaast stelt ruim een derde van de ondervraagde bedrijven slechts 10 procent van zijn communicatiebudget aan MVO ter beschikking.

 

Concurrentievoordeel

 

Uit het onderzoek blijkt echter dat bedrijven die wél over het MVO-beleid communiceren een aantoonbaar concurrentievoordeel hebben. “Pioniers hebben bewezen dat een competitief voordeel gehaald kan worden door duurzaamheid te betrekken in hun activiteiten, marketing en communicatie,” aldus Sarah Howe van Grayling. Volgens haar moeten meer bedrijven hen volgen om een duurzaam imago te ontwikkelen, omdat ze hier op de lange termijn de vruchten van kunnen plukken.

Berichtgeving over duurzaam ondernemen loont dus, maar volgens 48 procent van de ondervraagden tonen de media weinig interesse in MVO. Hierdoor wordt het naar buiten brengen van activiteiten niet gestimuleerd, terwijl 30 procent vindt dat deze activiteiten de grootste impact hebben op de reputatie van de onderneming.

Ook weet 18 procent zeker dat een duurzaam beleid een positieve impact heeft op de eigen werknemers. Slechts 15 procent van de bedrijven hebben volgens de onderzoekers echter een volledige strategie op het gebied van duurzaamheid, terwijl 26 procent geen enkel officieel beleid hanteert. Het MVO-beleid is vooral gericht op het gedrag ten opzichte van de gemeenschap en afvalbeheer en recycling.

Bron: Express.be

Foto: Elyce Feliz via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie