Binnen 5 jaar produceert Philips CO2-neutraal

philips

07-12-2015 14:26 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips zegt op de klimaatconferentie COP21 in Parijs toe in 2020 zijn CO2 uitstoot tot nul te reduceren.

In de afgelopen acht jaar heeft Philips zijn CO2-uitstoot al met 40 procent teruggebracht. Met energiebesparing in de eigen productie, het transport van goederen en efficiënter vervoer van medewerkers zegt Philips in de komende vijf jaar de stap naar nul CO2-emissie toe.

In 2014 sloot Philips zich al aan bij het wereldwijde RE100-initiatief, waarin grote multinationals als DSM, IKEA en Nike beloven voor de eigen productie versneld over te stappen op uitsluitend duurzame energie. Philips breidt die ambitie nu uit tot alle activiteiten van het concern.

Duurzame verlichting

“De wereld moet ambitieuzere doelen stellen om de energie-efficiëntie te verbeteren”, zegt Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting. “De huidige stand van zaken is dat we nu op het omslagpunt van de klimaatverandering zijn aangekomen en moeten concluderen dat alle bijdragen die wereldwijd zijn gedaan, ontoereikend zijn om een in potentie catastrofale wereldwijde temperatuurstijging af te wenden.”

Rondolat benadrukt op de COP21 in Parijs het belang van een snelle overstap op efficiënte verlichting. Lampen zijn wereldwijd nu goed voor 19 procent van al het elektriciteitsverbruik. Rondolat: “Sterker inzetten op renovatie van bestaande stedelijke infrastructuur en bredere toepassing van LED-verlichting op zonne-energie zouden enorme voordelen bieden."

Begin december 2015 kondigde Philips aan achthonderd dorpen in India van duurzame LED-verlichting te voorzien.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Philips | Foto: Philips Communications, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrifjsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie