Mexicaanse Volkswagens gebouwd met stroom uit eigen windpark

volkswagen

15-12-2015 09:30 | Door: Thijs ten Brinck

De Duitse autobouwer Volkswagen sluit in Mexico een contract voor de bouw van een 130 megawatt groot windpark. Volkswagen neemt de volledige stroomproductie van de windmolens af.

De Volkswagen-fabriek bij het Mexicaanse Puebla is een van de grootste fabrieken van het Duitse concern buiten Duitsland. De fabriek draait straks voor een groot deel op duurzame elektriciteit.

65 windmolens van 2 megawatt.

De Amerikaanse energie-investeerder First Reserve legt het windpark aan met de lokale partner Mexico Power Group. In een power purchase aggreement neemt Volkswagen de stroomproductie van het windproject af.

De Spaanse windturbinefabrikant Gamesa levert 65 windmolens voor het project. Begin 2017 moet het park in bedrijf zijn.

Volkswagen schroefde in oktober 2015 de productie in de Mexicaanse fabriek tijdelijk terug vanwege teruglopende verkopen wegens de sjoemelsoftware in dieselmodellen van het Duitse concern.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: First Reserve | Foto: Steve Cadman, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie