Fusiebedrijf DowDupont zet sterk in op zonnepanelenmarkt

zonne-energie

17-12-2015 09:52 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse chemieconcerns Dow en Dupont hebben aangekondigd de activiteiten samen te voegen. Daarmee ontstaat een belangrijke en gespecialiseerde toeleverancier voor de zonne-energiesector.

Dow en Dupont, beiden apart goed voor ongeveer $ 60 mrd aan beurswaarde, gaan samen verder onder de naam DowDupont. Het plan is om na de merger of equals het fusiebedrijf op te splitsen in drie nieuwe gespecialiseerde ondernemingen.

Drie fusiebedrijven in aanbouw

“Elk van deze gecombineerde bedrijven is beter in staat om te innoveren en waarde toe te voegen”, zegt Edward Breen, CEO van Dupont. Ook verwacht Breen dat de nieuwe concerns sterker staan op de kapitaalmarkt.  

De drie fusiebedrijven van Dow en Dupont centraliseren de activiteiten over industriële materialen, landbouwproducten en innovatieve chemie. In het laatste bedrijf, met een geschatte waarde van $ 13 mrd, bundelen Dow en Dupont de krachten op het vlak van zonne-energie.

Dow produceert nu al dakpanzonnepanelen en is meerderheidsaandeelhouder van siliciumproducent Hemlock Semiconductor. Dupont levert verschillende chemische hulpstoffen voor de productie van zonnepanelen, bijvoorbeeld om de elektrische contacten te maken en de panelen af te dichten.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Dupont, Dow, PV Tech | Foto: Jeremy Levine, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie