Succesvolle Belgische ‘industrie-Google’ haalt € 5 mln op

industrie solvay

05-01-2016 12:09 | Door: Thijs ten Brinck

De Belgische start-up Trendminer maakt big data, geproduceerd door industriële sensoren, doorzoekbaar. Diverse industrie- en chemiemultinationals tonen interesse of zijn al klant.

Trendminer heeft op de valreep van 2015 € 5 mln groeigeld opgehaald. € 2,2 mln daarvan komt van het investeringsfonds van de Nederlandse ondernemer Duco Sickinghe.

De jonge Belgische onderneming indexeert grote hoeveelheden data en helpt industrieconcerns processen te optimaliseren en ongevallen te voorkomen.

Marktrijp

De start-up werkte in proefprojecten al samen met multinationals als Bayer, Evonik, Umicore en ThyssenKrupp. Met deze partners verfijnde Trendminer zijn software. Nu is Trendminer klaar voor de markt.

“Voortaan verkopen we alleen nog het mature product tegen de volle prijs”, zegt Bert Beack, oprichter van de start-up, tegen De Tijd. “Vorige week hebben we nog een contract gesloten met de Zuid-Afrikaanse mijngroep Anglo American.” Ook het Belgische chemieconcern Solvay mag Beack tot zijn in totaal veertig klanten rekenen.

Met de investering wil Beack het groeitempo opvoeren. Voor eind 2016 mikt de oprichter op minstens 120 afnemers.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: De Tijd, Geektime | Foto: Solvay

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie