Audi met Franse start-up in zee voor CO2-benzine

audi

07-01-2016 15:17 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse biotechbedrijf Global Bioenergies maakt brandstoffen uit verschillende biologische grondstoffen. Met Audi onderzoekt het bedrijf mogelijkheden om benzine uit CO2 te maken.

Dat schrijft Bloomberg in een groot artikel over het Franse bedrijf. Global Bioenergies is sinds 2011 genoteerd aan de beurs in Parijs. De biobrandstofproducent heeft veel last van de lage aardolieprijs en verloor sinds mei 2015 de helft van zijn beurswaarde. De deal met Audi helpt de koers weer flink vooruit.

Duitse proeffabriek in de herfst in bedrijf

Audi en Global Bioenergies werken al langer samen aan de productie van isobuteen uit suikers. Isobuteen is een belangrijk bestanddeel van benzine. Afgelopen jaar kondigde Global Bioenergies al aan voor zijn biobrandstof niet meer afhankelijk te zijn van voedingsproducten. In het derde kwartaal van 2016 opent de Franse techonderneming een demonstratiefabriek in Duitsland.

Onder de nieuwe deal met Audi gaat de start-up naast reststromen uit de landbouw ook de kansen van CO2 en duurzaam geproduceerde waterstof als grondstof voor hernieuwbare brandstoffen onderzoeken. Naast Audi mag Global Bioenergies ook het Franse chemieconcern Arkema tot zijn partners rekenen.

Bekijk een video van Global Bioenergies:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bloomberg, Global Bioenergies | Foto: Audi

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie