10 windmolens produceren exclusief voor Fujifilm Tilburg

eneco

13-01-2016 14:33 | Door: Thijs ten Brinck

De fabriek van de Japanse fotofilmproducent Fujifilm in Brabant draait volledig op winstroom van Eneco. Per jaar gaat het om 100.000 megawattuur aan groene stroom.

Vanaf januari 2016 is Fujifilm in Tilburg volledig overgeschakeld op windstroom. Al sinds 2011 leveren vijf windturbines op het eigen terrein stroom aan de fotopapier- en offsetplatenfabriek van Fujifilm

Naast windstroom mogelijk ook biowarmte voor Fujifilm

Om ook de andere 80 procent van het stroomverbruik volledig te verduurzamen heeft Fujifilm een contract gesloten met energieleverancier Eneco. Eneco levert Fujifilm de volledige stroomproductie van het nabijgelegen windpark Anna Vosdijkpolder. Met vijf windmolens levert dit park maximaal 15 megawatt.

“Dit is een belangrijke volgende mijlpaal in onze jarenlange duurzame samenwerking met Fujifilm. Vanuit een sterke gedeelde visie: energie moet duurzaam en bij voorkeur zo lokaal mogelijk opgewekt worden”, zegt Marc van der Linden, RvB-lid van Eneco. “Niet toevallig vindt deze samenwerking plaats in Noord-Brabant, een provincie die zich steeds vaker en prominenter laat zien op het gebied van duurzame energie en technologie.”

Eneco en Fujifilm overwegen om ook de warmtevoorziening van de Brabantse fabriek te vergroenen. Eneco wil stoom leveren uit een nieuw te bouwen biomassaketel. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eneco | Foto: Eneco

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie