Helpdesk moet bedrijven helpen bij verduurzamen

Helpdesk moet bedrijven helpen bij verduurzamen

17-04-2013 17:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De helpdesk Bedrijfsleven & Biodiversiteit geeft gratis advies zodat bedrijven op een succesvolle manier kunnen verduurzamen, want veel bedrijven lopen nog tegen praktische problemen aan.

Bedrijven hebben volgens de initiatiefnemers nog te weinig expertise op het gebied van ecosystemen en biodiversiteit, en kunnen daarom wel enige ondersteuning gebruiken. De helpdesk heeft als doel hen te helpen wanneer ze tegen praktische problemen aanlopen. Door een analyse van de impact op en afhankelijkheden van ecosysteemdiensten en biodiversiteit krijgt een bedrijf inzicht in eventuele bedrijfsrisico's en kan ze hierop inspelen.

De helpdesk biedt een eerste-hulpfunctie en de eerste drie dagen advies zijn gratis. Voor nader advies verwijst de helpdesk door naar een netwerk van specialisten. De helpdesk wordt bemand door adviesbureaus CREM en Nyenrode Center for Sustainability. Bedrijven kunnen telefonisch of via www.bedrijfslevenenbiodiversiteit.nl bij de helpdesk terecht.

De helpdesk is een initiatief van Platform Biodiversiteit, Ecosystemen & Economie (Platform BEE) van ondernemersorganisatie VNO-NCW en natuurorganisatie IUCN NL en wordt via een Green Deal financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Vanaf 1 juli 2013 wordt ook de nieuwe subsidieregeling Biodiversiteit en Bedrijfsleven opengesteld. Met het subsidiegeld kunnen bedrijven pilotprojecten uitvoeren om de aandacht voor biodiversiteit in hun bedrijfsvoering te integreren en zo hun impact te verminderen of biodiversiteit te versterken.

Foto: Acid Pix via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie