50 procent duurzaam stroomgebruik voor 53 multinationals

google

21-01-2016 12:19 | Door: Thijs ten Brinck

Een groeiend consortium van multinationals van over de hele wereld claimt in een update al halverwege te zijn in de ambitie om volledig over te stappen op duurzame energie.

De deelnemende bedrijven in de internationale RE100-campagne betrekken nu gemiddeld de helft van al het elektriciteitsgebruik uit hernieuwbare bronnen. Dat stelt RE100 in zijn jaarrapport.

Ikea, BMW, Coca Cola, Google, KPN en tientallen andere multinationals hebben in deze campagne toegezegd voor de complete bedrijfsvoering volledig over te stappen op duurzame energie. ICT-giganten als Microsoft en Google hebben dat doel al bereikt en ook andere partijen uit de techsector lopen voorop.

COP21 als aanjager

“De succesvolle klimaattop in Parijs heeft voor bedrijven de kansen vergroot om bij te dragen aan de energietransitie en om enorme hoeveelheden CO2-uitstoot te besparen”, zegt Emily Farnworth, campagnedirecteur voor RE100 namens duurzaamheidsorganisatie The Climate Group. “Natuurlijk zetten we er op in om het aantal deelnemers verder te vergroten.”

Uitgaande van de genomen stappen en de toezeggingen voor de korte termijn verwacht Farnworth dat de huidige 53 bedrijven die zich hebben aangesloten bij RE100 in 2020 gemiddeld 80 procent van het elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken of inkopen.

Naast KPN zijn ook de Nederlandse multinationals DSM, ING, Philips en Unilever aangesloten bij de RE100-campagne.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: RE100 | Foto: Robert Scoble, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie