Chemieconcern 3M vergroent productie met groot windpark

3m

11-02-2016 10:02 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse 3M, bekend van de post-its maar ook groot in de kunststoffenmarkt, neemt in het thuisland de volledige stroomproductie van een 120 megawatt groot windpark af.

De Amerikaanse ontwikkelaar van duurzame energieprojecten Invenergy heeft met 3M een power purchase contract (PPA) gesloten voor de levering van windstroom uit het Gunsight-windpark in Texas. 

Invenergy heeft 10.300 megawatt aan projecten in beheer

Het volledige vermogen van 120 megawatt staat daarmee tot de beschikking van 3M.

“Dit is een belangrijke stap op weg naar het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025”, zegt Jean Bennington Sweeney, vicepresident van 3M. Het concern zegt toe om in dat jaar 25 procent van zijn elektriciteitsverbruik duurzaam in te kopen.

Met de deal heeft Invenergy nu bijna 600 megawatt aan windparken onder een afnamecontract in beheer voor bedrijven. Het is voor het Amerikaanse bedrijf een groeiende maar nog relatief kleine activiteit. In totaal is Invenergy betrokken bij de operatie of ontwikkeling van ruim 10.000 megawatt aan duurzame elektriciteitsopwekking.

In 2015 sloot Invenergy een PPA met Google om een datacenter 225 megawatt aan windstroom te leveren.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Invenergy | Foto: Dean Hochman, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie