Dong betaalt bedrijven om stroomverbruik uit te stellen

wind

11-02-2016 16:44 | Door: Thijs ten Brinck

Het Deense energieconcern Dong heeft in Groot-Brittannië een demand side-managementprogramma ingericht om het gebruik van windenergie te verhogen.

Grote Britse bedrijven, die elektriciteit afnemen bij Dong Energy, kunnen geld verdienen met het flexibiliseren van het stroomverbruik. Dong biedt zijn klanten een vergoeding als ze op windstille momenten het stroomgebruik reduceren. 

Geld verdienen met uitgestelde productie

Dong heeft in Groot-Brittannië de grootste capaciteit aan offshore windparken in beheer. Het energiebedrijf moet vooraf inschatten hoeveel stroom deze parken leveren.

Als het weer op korte termijn toch omslaat en de wind gaat liggen, moeten gasgestookte energiecentrales het tekort aanvullen. Dat kost Dong geld.

Bedrijven die meedoen in de Renawable Balancing Reserve helpen Dong op een kosteneffectievere wijze te voldoen aan zijn leveringsverplichtingen. Met het vrijwillig afschakelen van machines of het uitstellen van de productie vergroten de deelnemers daarmee de groeikansen van windparken.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Dong, Businessgreen | Foto: Dong

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie