Lego steekt opnieuw honderden miljoenen in offshore-wind

lego

12-02-2016 15:50 | Door: Thijs ten Brinck

De Deense speelgoedmaker Lego investeert £ 330 mln (€ 425 mln) in een nog te bouwen windpark voor de Britse kust.

Het eveneens Deense energieconcern Dong is de ontwikkelaar van het windpark Burbo Bank Extension, dat in de eerste helft van 2017 in bedrijf komt. Dong verkoopt een kwart van het park aan Lego en nog eens 25 procent aan het Deense pensioenfonds PKA.

258 megawatt offshore-wind

“Deze investering geeft een substantiële invulling aan onze belofte ons energieverbruik duurzaam op te wekken”, zegt Jørgen Vig Knudstorp, CEO van Lego.

Energieneutraal in 2020

Het snelgroeiende speelgoedconcern moet extra investeren om zijn belofte om in 2020 alle energie die het in de productie van de blokjes gebruikt duurzaam op te wekken. Eerder nam Lego al een aandeel van 31,5 procent in Borkum Riffgrund 1, een offshore-windproject met een vermogen van 312 megawatt voor de Duitse kust.

Burbo Bank Extension krijgt een vermogen van 258 megawatt. De Deense windturbinebouwer Vestas levert 32 van zijn nieuwe 8 megawatt sterke offshore-turbines voor het project.

De Nederlandse offshore-specialist Van Oord is door Dong aangetrokken om de funderingen voor windturbines te plaatsen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Dong, Bloomberg | Foto: wiredforlego, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie