Aldi legt 3D-printer in de schappen voor omgerekend € 320

aldi

16-02-2016 12:12 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse supermarktconcern Aldi verkoopt in Australië een complete 3D-printer voor 499 Australische Dollar (€ 320).

De Duitse retailer maakt de voordelen van 3D-printen beschikbaar voor de massa, althans in Australië. Vanaf woensdag 17 februari 2016 kunnen Australiërs voor een beperkte periode een 3D-printer kopen, tegelijk met de dagelijkse boodschappen.

De printer, die is ontwikkeld door de Australische fabrikant Cocoon Create, komt compleet met software en 10 meter filament. Voor nog eens € 22 kopen de Australiërs er een kilo filament in verschillende kleuren bij.

Kleine reparaties

Naast prototypes en kleine creatieve uitspattingen kunnen de kopers van de Aldi-printer ook reserveonderdelen voor beschadigde elektronica printen, of kleine plastic onderdelen die anders van ver weg verscheept zouden moeten worden.

Met € 320 is het nog niet de goedkoopste 3D-printer ooit, maar Aldi brengt de techniek zo onder de aandacht bij een geheel nieuwe doelgroep. 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: 3Ders, Aldi | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie