Duitse industrie bespaart gezamenlijk met Nederlandse

industrie

17-02-2016 07:14 | Door: Thijs ten Brinck

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) organiseert kennisuitwisseling tussen Nederlandse en Duitse energie-intensieve bedrijven over de reductie van energieverbruik.

De procesindustrie is een grootverbruiker van energie in Nederland. De 1.000 grootste verbruikers uit de industrie, samen verantwoordelijk voor 80 procent van de energieconsumptie, hebben afgesproken sterk in te zetten op energie-efficiëntie.

2 procent per jaar besparen

In 2020 moet het gemiddelde energieverbruik van de sector 30 procent lager liggen dan in 2005.

In Duitsland spelen vergelijkbare uitdagingen. Vertegenwoordigers uit de Duitse industrie komen daarom op uitnodiging van de DNHK naar Nederland om kennis over energiebesparing te delen met Nederlandse collega's, en om tips uit Nederland toe te passen in de eigen processen.

“Ook in Duitsland wordt de procesindustrie geconfronteerd met steeds strengere richtlijnen op het gebied van energie-efficiëntie", zegt exportadviseur Anna Gewering van de DNHK. "De daar opgedane kennis en ervaring kunnen ook in Nederland van pas komen bij het terugdringen van het energieverbruik.”

Op woensdag 2 maart organiseert de DHNK in opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken (BMWI) een bijeenkomst in Utrecht over het thema.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: DNHK | Foto: michael marston, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie