Duurzaam TenCate-kunstgras naar de VS en van de beurs

kunstgras

19-02-2016 12:23 | Door: Thijs ten Brinck

Het nieuwe stadion van American footballclub Atlanta Falcons en soccer-vereniging Atlanta United FC krijgt recyclebaar kunstgras uit Almelo.

De 71.000 toeschouwers die in het nieuwe Mercedes-Benz Stadium passen kijken bij oplevering in 2017 uit over een groene kunstgrasmat van Nederlandse makelij.

Duurzaam kunstgras, geïnspireerd door badhanddoeken

TenCate levert via zijn dochterbedrijf GreenFields gewoven kunstgras voor de beide sportclubs.

“Door onze historische ervaring met het weven van badstof handdoeken kunnen we sinds 2012 een kunstgrastapijt uit één materiaaltype produceren”, zei Loek de Vries, CEO van TenCate recent in een interview met DuurzaamBedrijfsleven.

“Dat heet driedimensionaal weven, inclusief de kunstgraspolletjes bestaande uit verschillende vezels met andere eigenschappen. Zo is kunstgras ook nog eens volledig recyclebaar.”

Weven in plaats van lijmen

Kunstgras komt oorspronkelijk voort uit de tapijtindustrie. Die werkt met verschillende materialen en kunstgras van dat type heeft ook meer vulmateriaal nodig.

In Nederland is TenCate al langer succesvol met zijn revolutionaire kunstgras. Elf clubs uit het betaalde voetbal en tientallen amateurclubs maken gebruik van sportvelden uit Almelo.

Het Almelose hightech textielconcern is recent overgenomen door Gilde Buy-out partners. Gilde haalt het bedrijf op 17 maart 2016 van de beurs.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TenCate, Tubantia | Foto: TenCate

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie