Biochemie-voetballer Flamini doet aankoop in VS

flamini

19-02-2016 14:40 | Door: Thijs ten Brinck

Het biochemiebedrijf van de Fransman Mathieu Flamini, middenvelder van Arsenal, neemt in de VS een concurrent over.

Flamini kwam eind 2015 uit de kast als investeerder in duurzame chemicaliën. Hij hield zijn belang in het Italiaanse chemiebedrijf GFBiochemicals (GFB) zeven jaar lang geheim.

Segitis haalde eerder $ 40 mln aan durfkapitaal binnen

Nu de duurzame ambities van Flamini openbaar zijn, durft de middenvelder zijn vleugels uit te slaan naar de Verenigde Staten. Daar neem GFB concurrent Segitis over. Zowel GFB en Segitis maken levelinezuur uit duurzame grondstoffen.

“Deze overname markeert een transformatie binnen GFBiochemicals”, zegt Marcel van Berkel, de Nederlandse commercieel directeur van GFB. “Met de overname van Segitis kunnen we de marktintroductie van duurzaam levelinezuur en zijn afgeleiden versnellen.”

Hoeveel het bedrijf van Flamini betaalt voor de Segitis is niet bekend. De ingelijfde Amerikaanse concurrent bezit 50 patenten en heeft 200 patentaanvragen uitstaan. Segitis haalde eerder $ 40 mln aan durfkapitaal op. Sabic en DSM behoorden destijds tot de investeerders. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: BiofuelsDigest, Segetis | Foto: Jason Clogg, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie