Hoe je met landbouwafval de keuken hygiënisch schoonmaakt

keuken

23-02-2016 10:03 | Door: Thijs ten Brinck

Het Zwitserse chemieconcern Clariant produceert brandspiritus uit biologische reststromen. Bij de productie van de biobased allesreiniger komt 95 procent minder CO2 vrij dan bij alternatieven uit olie.

Clariant en de Duitse schoonmaakmiddelenproducent Werner & Mertz brengen een duurzame allesreiniger op de markt.

Werner & Mertz is producent van het duurzame schoonmaakmerk Frösch

Het schoonmaakproduct is gemaakt uit bio-ethanol, die gemaakt is uit celluloserijke biologische reststromen als stro.

“Biobased chemicaliën uit lokale reststromen zijn duurzame actieve ingrediënten”, zegt Andre Koltermann, hoofd biotechnologie bij Clariant.

“Deze samenwerking toont aan dat producten die gebaseerd zijn op landbouwafval en die niet concurreren met de productie van voedsel ook relevant zijn voor de consumentenmarkt.”

Werner & Mertz is producent van het duurzame schoonmaakmerk Frösch. Door met Clariant bio-ethanol uit landbouwresten te maken, concurreert de productie van biobased brandspiritus niet meer met voedingsgewassen en met het gebruik van landbouwgrond.

frosch

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Clariant | Foto: Clariant (footer), Tom Chapman (header), via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie