AkzoNobel geeft klant € 0,5 mln terug op aankoop groene verf

akzo

24-02-2016 14:20 | Door: Thijs ten Brinck

De gladde scheepscoatings van chemieconcern AkzoNobel leveren rederijen niet alleen een directe brandstofbesparing op, maar ook een bijverdienste in de vorm van CO2-rechten.

AkzoNobel keert de eerste € 500.000 uit binnen het programma waarin klanten geld verdienen via bewezen gereduceerde CO2-uitstoot.

10 procent minder CO2

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons en voor onze klanten”, zegt Oscar Wezenbeek, Managing Director bij AkzoNobel Marine Coatings. “Met het carbon credits-programma tonen we onze leidende rol op het gebied van innovatie en duurzaamheid.”

De Intersleek-scheepscoating van Akzo is vrij van chemicaliën die schadelijk zijn voor het zeeleven, maar voorkomt wel dat schelpdieren zich aan de scheepsromp hechten. Daarmee behouden de schepen hun stroomlijn en besparen ze op milieuvriendelijke wijze 10 procent op brandstof en CO2-uitstoot.

Rederijen die varen met schepen die met de coating behandeld zijn, komen via het programma van AkzoNobel sinds 2014 in aanmerking voor de CO2-rechten. Een Spaans ferrybedrijf was een van de eerste deelnemers en inmiddels zijn er zestien schepen betrokken. Die besparen per jaar 4.000 ton CO2-uitstoot.

Eco Premium Solutions

Verf- en coatingproducten die de klant én het milieu voordelen bieden zijn voor het bedrijfsresultaat van AkzoNobel belangrijk. Akzo stelde zich eerder ten doel om in 2020 een vijfde van zijn omzet uit Eco Premium Solutions te behalen. Volgens het jaarrapport van de chemiegigant was deze tak van Akzo’s assortiment in 2015 al goed voor 19 procent van de omzet.

AkzoNobel zag zijn totale omzet in 2015 met 4 procent toenemen. De Performance Coatings-tak, waaronder ook Intersleek valt, groeide met 6,5 procent het sterkst. AkzoNobel nam in februari 2016 verschillende coating-activiteiten van de Duitse concurrent Basf over.

intersleek

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AkzoNobel | Foto: AkzoNobel

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie