Ecofys en Al Gore onderzoeken effect CO2-beprijzing

wolken

04-03-2016 14:06 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse advies- en onderzoeksbureau Ecofys onderzoekt in opdracht van de Brits- Amerikaanse The Generation Foundation hoe CO2-tarieven duurzame groei het best kunnen versterken.

The Generation Foundation en Ecofys slaan de handen in een met een drie jaar durend onderzoek naar de kansen en effecten van CO2-beprijzing.

De stichting, in 2004 opgericht door Al Gore en investeerder David Blood, zoekt inzicht in de rol die verschillende beprijzingsinstrumenten kunnen spelen in het beperken van de klimaatverandering tot 1,5 graad Celsius.

“CO2 is in de meeste markten nog een externaliteit zonder prijs”, zegt Blood. “Het is onmogelijk in te schatten wanneer dit omslaat en financiële markten de klimaatrisico’s opeens wel gaan meewegen. Dat dat gebeurt is echter onvermijdelijk en het is essentieel dat investeerders zich daar op voorbereiden.”

Duurzame investeringen

The Generation Foundation zet zich in voor duurzaam kapitalisme. De stichting is verbonden aan Generation Investment Management, het investeringsfonds van Nobelprijswinnaar Al Gore.

Generation Investment Management, ook opgericht door Gore en Blood, heeft miljarden dollars in beheer.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Ecofys | Foto: Butz.2013, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie