Chinezen tellen $ 1 mrd neer voor bouwer Daf-transmissies

daf

12-03-2016 09:33 | Door: Thijs ten Brinck

Het Belgisch-Nederlandse bedrijf Punch Powertrains is overgenomen door de Chinese Yinyi Group. Met de overname kan de transmissiespecialist zowel in Vlaanderen als Azië doorgroeien.

Het Yinyi-conglomeraat neemt Punch Powertrains over van de investeringsmaatschappijen GIMV, LRM, Capricorn. Yinyi betaalt € 1 mrd voor 100 procent van de aandelen.

Punch heeft de Variomatic van Daf geschikt gemaakt voor emissievrij vervoer  

Punch Powertrains is producent van transmissiesystemen voor hybride en volledig elektrische auto’s. Ook ontwikkelt de fabrikant systemen die remenergie terugwinnen.

Verder is Punch de afgelopen edities betrokken geweest bij de Belgische deelname aan de Australische Solar Challenge. 

Het bedrijf, dat 1.200 mensen in dienst heeft, kent zijn oorsprong in de fabriek die in het Vlaamse Sint-Truiden in de jaren zeventig continu variabele transmissies (CVT’s) voor de Nederlandse autobouwer Daf produceerde.

China is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de belangrijkste afzetmarkt voor Punch. Daarnaast levert Punch de CVT’s voor modellen van Kia, BMW en het Maleisische Proton.

Punch heeft naast in Sint-Truiden een ontwikkelafdeling in Eindhoven. Volgens de verkopende aandeelhouder GIMV neemt met de overname de werkgelegenheid in alle locaties toe. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: GIMV, Punch Powertrains, De Tijd | Foto: bertknot, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie