Panasonic versterkt Eindhovens R&D-platform voor zonnecellen

18-03-2016 12:07 | Door: Thijs ten Brinck

Het Japanse technologieconcern Panasonic sluit zich aan bij het onderzoeks- en ontwikkelingsconsortium Solliance.

Panasonic is geïnteresseerd in de machines en processen die Solliance ontwikkelt voor de productie van dunne-film zonnecellen.

Haalbaarheidsstudie voor zonnepanelen uit de printer

Deze flexibele zonnecellen, op basis van perovskietmaterialen, beloven de kosten van zonnestroom in de toekomst sterk te drukken.

“De roll-to-roll productiemachines die Solliance bouwt en de kennis over perovskiet-zonnepanelen binnen het consortium zijn van wereldklasse”, zegt Toshihiro Higuchi, namens Panasonic aan de slag bij Solliance. 

Zonnecellen printen

Het Japanse tehcnologieconcern Panasonic werkt al sinds 2004 samen met het Vlaamse Imec-onderzoekscentrum, en sinds 2009 met het Holst Centre. Imec en Holst zijn beiden ook partners binnen Solliance. 

Met de toetreding van Panasonic heeft Solliance een sterke industriële partner uit de zonnepanelensector te pakken. Panasonic gebruikt de faciliteiten van het onderzoeksconsortium om de haalbaarheid van nieuwe types zonnecellen, en technieken om deze te produceren, te bepalen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Imec, Solliance | Foto: Pokarin, via WikiMedia Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie