Vliegtuig vliegt 3.000 kilometer op plastic soep

21-03-2016 09:01 | Door: Thijs ten Brinck

Het Project On Wings of Waste toont de kansen van plasticrecycling aan met een geplande vlucht van San Francisco tot aan Alaska.

On Wings of Waste is een initiatief van de piloot Jeremy Rowsell, ondersteund door de Britse natuurdocumentairemaker David Attenborough.

Brandstof uit plastic bespaart 70 procent CO2

Op kerosine die gemaakt is uit ingezameld plastic afval hoopt Rowsell 3.000 kilometer over de Stille Oceaan te vliegen.

Volgens Rowsell is een tweede leven als brandstof een goede oplossing voor veel plastic, dat zich anders ophoopt in de oceanen.

Kerosine gemaakt uit plastic brandt schoner en efficiënter. Door het dubbele gebruik van de aardolie, eerst als plastic en vervolgens als brandstof, stoot de recyclekerosine 70 procent minder CO2 uit dan kerosine die direct uit aardolie gemaakt is.

Rowsell heeft een crowdfundingcampagne opgezet om de demonstratievlucht te financieren. Naast Attenborough heeft ook het bedrijf Plastic Energy zijn steun voor het project uitgesproken. Plastic Energy maakt synthetische diesel uit afvalplastic. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Plastic Energy, IndieGogo

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie