Nederlandse marktplaats voor windmolenonderdelen in India

windenergie

22-03-2016 12:20 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse start-up Spares in Motion heeft een mondiaal handelsplatform opgericht voor reserveonderdelen voor windturbines. Het bedrijf opent een nieuw kantoor in India.

Spares in Motion versnelt de zoektocht naar reserveonderdelen voor windparkbeheerders. Na kantoren in Rotterdam, Frankfurt, Texas en Bilbao opent het bedrijf ook een kantoor in het Indische Chennai.

“Het afgelopen jaar is het gebruik van ons onafhankelijke platform in India verdubbeld”, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen de website Renews. “Daarom hebben we besloten deze groeiende klantengroep te ondersteunen vanuit een lokaal kantoor.”

Garantie verlopen

Daarmee speelt Spares in Motion vooral in op de lokale markt voor onderhoud en beheer van windparken waarop de fabrieksgarantie is verstreken.

Via de website van Spares in Motion zijn onderdelen van de grote windmolenbouwers zoals Siemens, Vestas en Goldwind te bestellen. Ook componenten voor reparaties aan windturbines van tientallen kleinere fabrikanten zijn beschikbaar. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Renews, Spares in Motion | Foto: Christoph Zurnieden, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie