Argentijnen maken bio-ethanol uit 260.000 ton druiven

wijn

23-03-2016 07:46 | Door: Thijs ten Brinck

Het Argentijnse bedrijf Lomas del Sol, gespecialiseerd in het verbouwen en verwerken van druiven, concurreert met mais- en suikerrietboeren op de markt voor biobrandstoffen.

De fermentatie van wijndruiven is een van de oudste methoden om biobased ethanol te maken. Niet alle druiven zijn echter geschikt voor de productie van wijn.

130.000 tot 260.000 ton druiven per jaar

Lomas del Sol onderzoekt de kansen om druiven die voor de wijnindustrie geen waarde hebben te gebruiken voor de productie van bio-ethanol.

Argentijnse benzinestations zijn verplicht 12 procent bio-ethanol bij te mengen in de benzine. De Argentijnse bio-ethanolmarkt is nu nog vrijwel volledig in handen van suikerriet- en maisverwerkers.

Lomas del Sol verwacht met afgekeurde druiven 1,5 tot 3 procent van de bio-ethanolmarkt in het land te kunnen bedienen. Het bedrijf werkt daarvoor samen met het National Agricultural Technology Institute (INTA) en het Argentijnse Ministerie van Energie.

Argentinië is een van ’s werelds belangrijkste wijnproducerende landen. Lomas del Sol verwacht voor zijn project 130.000 tot 260.000 ton druiven per jaar te gebruiken.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Energias Renovables, SeeNews | Foto: Jeff Kubina, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie