Chinezen maken zonnecel die energie opwekt als het regent

06-04-2016 09:57 | Door: Eelco Brandes

Chinese onderzoekers hebben een zonnecel gemaakt die ook energie opwekt als het regent. De opbrengst is nog niet groot. Maar de verwachting is dat daar in de toekomst verandering in gaat komen.

Dat schrijft Bits&Chips. Doorslaggevend in het proces is de laag grafeen in de zonnecel. De onderzoekers vermoeden dat als er een regendruppel op valt, opgeloste positieve ionen een interactie aangaan met de elektronen in de koolstofverbinding.

Het potentiaalverschil wat dan ontstaat is voldoende om stroom te produceren. Het gaat nu om slechts vijftig picowatt uit een cel van twintig bij vijftig millimeter. De onderzoekers hebben echter de verwachting dat in de toekomst mogelijk een niet te verwaarlozen hoeveelheid energie uit een flinke regenbui kan worden gehaald.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bits&Chips | Foto: a.dombrowski via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie