€ 1 mln subsidie voor milieuvriendelijk oplosmiddel ChemCom

08-04-2016 07:55 | Door: Eelco Brandes

Chemiebedrijf ChemCom Industries in het Groningse Farmsum heeft € 1 mln euro subsidie gekregen voor de bouw van een installatie waar een milieuvriendelijk oplosmiddel wordt geproduceerd. In totaal is er € 5 mln gemoeid bij de realisatie.

De subsidie voor het produceren van het oplosmiddel, waarvan ChemCom de naam niet wil noemen, komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen - een fonds van het ministerie van Economische Zaken - en de Economic Board Groningen.

Bij ChemCom, die geen nadere details wil geven over zijn precieze plannen, worden harsen voor de groene houtverwerkende industrie en halffabrikaten voor de chemische industrie geproduceerd.

Kansen

ChemCom werkt in de ontwikkeling actief samen met een bedrijf in Oostenrijk en ziet kansen voor een verdere uitbreiding in de chemische industrie. Met de subsidie wil ChemCom naar eigen zeggen de werkgelegenheid behouden voor het bedrijf en voor het Noorden. Ook biedt het mogelijkheden voor verdere investeringen en ontwikkelingen binnen deze markt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Provincie Groningen | Foto: Google Streetview via RTVNoord (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie