Activistische Shell-aandeelhouder houdt hoop op duurzame koers

22-04-2016 16:00 | Door: Eelco Brandes

De activitische aandeelhouder Follow This blijft hoop houden dat Shell zijn winsten voortaan uitsluitend in hernieuwbare-energieprojecten investeert. Zelf adviseert Shell zijn eigenaren om volgende maand tegen dit plan te stemmen.

De aandeelhoudersresolutie ‘Shell wordt een duurzaam energiebedrijf’ was ingediend door de activistische aandeelhouder Follow This. Shells stemadvies aan zijn aandeelhouders is ‘tegen’, staat in de agenda voor de volgende aandeelhoudersvergadering op 24 mei. "Shell negeert hiermee het klimaatakkoord van Parijs”, aldus Mark van Baal van Follow This.

"Shell negeert hiermee het klimaatakkoord van Parijs"

Het is voor het eerst dat een activistische groene aandeelhouder de agenda van Shell bepaalt. Follow This zegt goede hoop te hebben dat de Nederlandse pensioenfondsen, die hun portefeuille willen vergroenen, dit agendapunt aangrijpen om hun Shell-aandelen toekomstbestendig te maken.

Van Baal: “Stemmen ze tegen deze resolutie, dan accepteren ze dat Shell fossiel blijft en rest ze niets anders dan hun Shell-aandelen te verkopen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ftm | Foto: Flickr  Creative Commons

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie