AkzoNobel haalt chemicaliën uit suikerbiet

04-05-2016 16:02 | Door: Eelco Brandes

Chemicaliën maken op basis van cellulosebijproducten die afkomstig zijn uit de verwerkingsprocessen van suikerbiet. AkzoNobel en Royal Cosun gaan hiervoor samenwerken.

De samenwerking, in eerste instantie voor een periode van minimaal 18 maanden, combineren de bedrijven de specialistische kennis van Royal Cosun, het moederbedrijf van onder andere Suiker Unie en Aviko, op het gebied van het scheiden en zuiveren van agrarische bijproducten met AkzoNobels deskundigheid in het chemisch modificeren van cellulose.

Levensmiddelen

"Deze interessante samenwerking opent veel mogelijkheden," zegt Geert Hofman, general manager - performance additives van AkzoNobel.

"Het biedt kansen voor de levering van een brede reeks aan innovatieve producten op cellullosebasis voortkomend uit de verwerkingsprocessen van suikerbiet, die inspelen op de behoeften aan meer duurzame grondstoffen vanuit uiteenlopende sectoren, zoals levensmiddelen en de gezondheidzorg, maar ook voor de bouw en de productie van coatings."

Peter Nieuwenhuizen, RD&I director van AkzoNobel specialty chemicals voegt hieraan toe: "Het inzetten van agrarische bijproducten als een duurzame bron van chemicaliën is duidelijk een grote stap vooruit.”

“Onze samenwerking met Royal Cosun is gericht op de ontwikkeling en verkoop van nieuwe duurzame producten op cellulosebasis, die gaan dienen als essentiële ingrediënten voor toepassingen bij onze klanten."

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AkzoNobel | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie