Grootste steenkoolproducent investeert in zonne-energie

13-05-2016 07:09 | Door: Eelco Brandes

De grootste steenkoolproducent ter wereld, het Chinese Shenhua Group, gaat in zonne-energie investeren. Reden is dat de steenkoolprijzen dalen en ook in China de vraag naar steenkool afneemt.

Shenhua Group gaat samen met het Amerikaanse SolarReserve zonneprojecten met een vermogen van 1.000 megawatt realiseren in China. Dat is een investering van € 2 mrd, melden de bedrijven.

Opslagtechnologie

SolarReserve haalde eerder dit jaar het nieuws met zijn opslagtechnologie. Daardoor kan een zonnecentrale dag en nacht energie leveren. Zonnespiegels richten het zonlicht op een 200 meter hoge toren met gesmolten zout, die de warmte lang kan vasthouden. De warmte zet water om in elektriciteit.

In de Verenigde Staten bouwde SolarReserve zo al een centrale van 110 megawatt. Die voorziet 75.000 gezinnen van energie. China wil de komende vijf jaar voor 10.000 megawatt aan zonnecentrales bouwen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: SolarReserve | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie