Rotterdamse haven krijgt biobrandstoffabriek

17-05-2016 07:32 | Door: Eelco Brandes

De Rotterdamse haven krijgt een nieuwe biobrandstoffabriek. De afvalverwerkingsinstallatie moet per jaar 150.000 ton biomassa en afval gaan verwerken.

De bouw van de zogeheten Lowlands Methanol moet volgend jaar beginnen aan de Moezelweg in het Europoortgebied, meldt AD. Initiatiefnemer achter het project is de Rotterdamse projectontwikkelaar Heveskes Energy B.V. Naar verwachting is de installatie medio 2018 operationeel.

Pijplijnen

In de fabriek worden hout en RDF (Refuse Derived Fuel) bewerkt en vergast tot methanol. Methanol is een gewild product in de chemische industrie en als brandstof in de scheepvaart.

Lowlands Methanol wil grondstoffen uitwisselen met buurbedrijven in de Rotterdamse haven. Het is de bedoeling dat het bedrijf wordt aangesloten op ondergrondse pijplijnen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: AD | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie