Ronde 3: Chinese importheffing op Europese chemicaliën

Ronde 3: Chinese importheffing op Europese chemicaliën

27-06-2013 10:07 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vanaf vrijdag heft China importbelastingen van 19,6 tot 36,9 procent op de chemische stof Toluïdine uit Europa. De importheffingen blijven de komende vijf jaar gelden.

Toluïdine is een chemische stof die wordt gebruikt voor de productie van onder andere verf, medicijnen en pesticiden. In juni 2012 startte China al een onderzoek naar de dumping van het product op de Chinese markt.

Het besluit tot importheffingen op Toluïdine is de meest recente ontwikkeling in het handelsconflict tussen China en Europa, dat begon met de Europese importheffingen op Chinese zonnepanelen die begin juni van kracht werden. Als reactie hierop startte China een onderzoek naar de dumping van Europese wijn, en gaat het land misschien ook een onderzoek beginnen naar luxe-auto's uit Europa.

Momenteel zijn de Europese Unie en China met elkaar in gesprek om het handelsconflict op te lossen. De Europese Commissie hoopt binnen twee maanden een akkoord te bereiken met de Chinezen.

Bron: Reuters Foto:  zhouxuan12345678 via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie