Biobased in de waterkraan met duurzaam materiaal DSM

dsm biobased

06-06-2016 07:13 | Door: Erik Verheggen

DSM brengt zijn duurzame biobased Ecopaxx-materiaal naar een nieuw toepassingsgebied: drinkwater. Het concern paste het plastic al toe in auto-onderdelen en schoenzolen.

Ecopaxx is een biobased polyamide die zijn eigenschappen behoudt bij hoge temperaturen. De polyamide is daarom geschikt om in heetwatertoepassingen te gebruiken, meldt DSM. Volgens het concern hebben marktleiders in de watersector het materiaal nu succesvol toegepast in bijvoorbeeld mengkranen.

dsm biobased

De innovatie is volgens DSM CO2-neutraal van 'cradle to gate', en heeft een 30 procent lagere CO2-voetafdruk dan PPA’s, die vaak worden gebruikt in drinkwatertoepassingen.

Mercedes

Ecopaxx is loodvrij en flexibel. DSM levert het materiaal ook aan het Franse outdoormerk Salomon, dat er schoenzolen van maakt. Ook Mercedes gebruikt het plastic. De autofabrikant past het materiaal toe onder de motorkap, als alternatief voor aluminium onderdelen die bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: DSM | Foto: DSM

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie