Grootste batterij ooit wordt game changer voor energiesector

06-06-2016 07:19 | Door: Eelco Brandes

‘s Werelds grootste batterij is in de maak. Deze kan liefst 800 megawattuur windenergie opslaan.

Het Amerikaanse bedrijf UniEnergy Technologies (UET) en het Chinese Rongke Power gaan hiervoor samenwerken. De megabatterij moet de pieken en dalen in het aanbod aan windenergie opvangen. In China hebben de noordelijke provincies een overschot aan windenergie. Ze produceren meer dan het lokale elektriciteitsnet aan kan.

De accu, die behoort tot de vanadium flowbatterijen, moet in 2020 operationeel zijn. Stapsgewijs wordt het project de komende jaren ontwikkeld. Het resultaat is liefst tien opslagmodules, met elk een vermogen van 20 megawatt en een opslagcapaciteit van 80 megawattuur.

Reuzestap

Baanbrekend voor de energieopslagindustrie, zo noemt Rick Winter, COO van UET, het project. “Dit is een reuzenstap voor China’s elektriciteitsnet in de eenentwintigste eeuw. Op deze manier optimaliseren we de energie-infrastructuur en leggen we een fundament voor de integratie van hernieuwbare bronnen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: PRnewswire | Foto: Rongke Power (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie