AkzoNobel achter deelname groene club van Bill Gates

10-06-2016 07:20 | Door: Eelco Brandes

AkzoNobel steunt het plan van de Nederlandse overheid om deel te nemen aan de Mission Innovation coalitie. Het mondiale initiatief richt zich op het versnellen van zowel publieke als private innovatie met als doel schone energie betaalbaar te maken voor de consument.

"Wij steunen initiatieven als Mission Innovation, omdat ze erop gericht zijn onze wereld leefbaarder te maken door mensen te voorzien van werkelijke voordelen, zowel op economisch vlak als op het gebied van milieu en leefomgeving," aldus André Veneman, director of sustainability bij AkzoNobel.

Sterke connectie

"Wij kunnen ons niet veroorloven om te wachten. R&D in schone energie is van essentieel belang voor onze toekomst. Er is ook een sterke connectie met onze Planet Possible benadering van duurzaamheid, die gericht is op het efficiënt gebruik van hulpbronnen en op het ontdekken van manieren om meer te doen met minder."

"Bijna veertig procent van ons energiegebruik komt al uit duurzame energie en we werken er hard aan om dat cijfer op te hogen."

COP21

Mission Innovation werd afgelopen jaar gelanceerd door voormalig Microsoftleider Bill Gates tijdens de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP21) in Parijs. Bij de lancering zegden twintig landen - waaronder de VS, het VK, China, Frankrijk, Brazilië en India - toe hun R&D in schone energie te verdubbelen tegen 2020.

Brief minister Kamp

In een brief aan de Kamer met de details over het plan van de Nederlandse overheid refereerde minister Kamp van Economische Zaken aan de steun en deelname van diverse Nederlandse bedrijven, waaronder AkzoNobel, Philips en DSM.

Breakthrough

Mission Innovation is verbonden aan de Breakthrough Energy Coalition, ook gelanceerd door Bill Gates tijdens de COP21. De coalitie heeft zich toegelegd op het ondersteunen van bedrijven die zich richten op schone energie, voortkomend uit de initiatieven van Mission Innovation.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: AkzoNobel | Foto: Mission Innovation (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie