Deventer krijgt innovatiespot voor chemie en technologie

13-06-2016 07:06 | Door: Eelco Brandes

Deventer moet een internationale broedplaats worden voor open innovatie in de chemie en technologie. Een nieuw initiatief, met de voorlopige werknaam Doic, wordt volgend jaar geopend rondom AkzoNobels Research & Development-centrum in de Hanzestad.

Op 16 juni ondertekenen AkzoNobel, de provincie Overijssel en gemeente Deventer een intentieverklaring om samen het Deventer Open Innovation Center (Doic) te ontwikkelen.

Toegang

Bedrijven, kennisinstellingen, (startende) ondernemers, investeerders en studenten in de chemie en technologie krijgen toegang tot een werkomgeving die bestaat uit onder meer een netwerk, R&D-faciliteiten, een incubator, proeffabrieken, onderwijs- en trainingsvoorzieningen, vergaderzalen en een restaurant.

2017

De ambitie is om binnen zeven jaar 650 gebruikers te huisvesten, waaronder de 270 werknemers van AkzoNobel die nu al op de locatie werken. Inclusief de indirecte werkgelegenheid in bijvoorbeeld toelevering en dienstverlening komt dit neer op meer dan duizend arbeidsplaatsen in 2023. De beoogde opening van het Doic is op 1 januari 2017.

Open innovatie

Het Doic kan een belangrijke impuls geven aan het innovatievermogen van zowel start-ups als andere bedrijven die zich op de locatie vestigen. "We willen in Deventer een centrum creëren van grote en kleine bedrijven en kennisinstellingen”, zegt Peter Nieuwenhuizen, RD&I director specialty Chemicals.

“Door middel van zogenaamde 'open innovatie' komen partijen samen sneller tot baanbrekende innovaties en nieuwe gebruikstoepassingen en commerciële activiteiten."

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AkzoNobel | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie