BP: 'Wereldwijde CO2-uitstoot nam niet toe in 2015'

10-06-2016 16:00 | Door: Eelco Brandes

Voor het eerst in tien jaar is de CO2-uitstoot niet meer gegroeid. Reden is dat er wereldwijd minder steenkool is verbruikt en meer is ingezet op energie-efficiëntie en groene energie.

Dit schrijft The Guardian op basis van cijfers van olieconcern BP. Volgens het bedrijf groeide de CO2-emissie wereldwijd slechts met 0,1 procent. Alleen het jaar 2009, het hoogtepunt van de financiële crisis, bereikte een lager niveau in de afgelopen 25 jaar.

De terugval komt voor een groot deel op het conto van China als grootste vervuiler wereldwijd. De capaciteit van windenergie nam in het Aziatische land met 17,4 procent toe, terwijl het vermogen van zonne-energie steeg met 32,6 procent. Daarmee is China nu de grootste producent van zonnestroom.

Ook in de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittannië nam de capaciteit van groene energie toe, met respectievelijk 19,7, 10,9 en 4,8 procent.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The Guardian | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie